Teatime
Får man fråga hur kallbryggt smakar.
Jag är ingen te fantast men det såg ändå intressant ut.
#3 Det smakar frisk och gott, drar fram många smaker utan att dra ut beskan ur bladen. Bästa sättet att göra iste enligt mig
l'm back
#5
Låter otroligt gott.
Jag tycker ju köpt iste är gott, och då måste det här vara ett par resor värre då 🙂
Det där ser ju frestande ut.
Sorg är kärlek som blivit hemlös
Jättefina bilder! Hur kallbrygger man te?
En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.
#8 länkar då jag kommer hem till datorn. Det är i artikeln om iste inne på te ifokus
l'm back
Jag laddade också upp en bild m receptet på butikens facebooksida
l'm back
#11
Jag har alltid tyckt såna kannor ger lite myspys-feeling.
Törs man fråga hur många kannor du har?
Fin kanna, ser snyggare ut än vattenkokare som jag använder till te.
#12 14 varav 10 går att använda (resten är trasiga och används bara som prydnad efter lagning såklart) även 3 st gaiwan, alla dom är trasiga men en har bara en liten spricka så den kan användas, resten är prydnad.
Såklart har jag inte räknat med de tekannor jag har i företaget då
l'm back
Jag måste erkänna att jag ligger i lä 🤦♂️
😃
#11. Vad vacker den var!
#15. Den svarta i bakgrunden och alla med mönster på gillar jag lite extra.
Jag har bara en sådan där brun tråkig som är på vänster sida, men min är inte lackerad.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
#17 Den är lite trasig i pipen så den hade jag tänkt göra mig av med. Vill du ha den mot frakt? (Biten som slogs bort har jag kvar om du vill testa att laga).
Min större lerkanna (den till vänster) är inte lackerad, det bara ser ut så pga blixten från kameran
l'm back
Den är mycket blankare än den jag har och jag har sett andra kannor ute i affärerna som är så blanka. Kanske för att min är så gammal, tror jag köpte den någon gång i mitten på 80-talet att de inte var så blanka på den tiden.
Tack, för erbjudandet och det är frestande men det är bästa att jag avstår.
Igår gjorde jag ingenting och blev inte klar, så jag fortsätter idag!
Får man fråga vad för slags te det är som är så ljust. Ser ju nästan ut som matolja för den amatöraktiga jag.
#22 Just det där är bai sha lu, (ett grönt ångat te från Kina) just nu dricker jag till och med ett ännu ljusare te (pai mu tan king)🙂
l'm back
#23
Där ser man 🙂
Jag har insett att jag aldrig kommer kunna lära mig allt vad te innebär 😭
#24 inte jag heller. Det finns så mycket att lära sig om te att ingen kan lära sig allt
l'm back
#25
Och när du säger att du inte kan allt så förstår jag ju att det är ännu mer rökt för mig att lära mig 😭(läs med humor i blick).
Fina bilder, men jag dricker hellre kaffe!!
Kaffe är gott 🙂
#29
Ser ut att vara några olika kryddor med där.
#30 nope bara gen mai cha som består av grönt te och rostat ris
l'm back
#31
Oki…
Bara å bara 😃
Jösses så gott det ser ut. 😛
#35 Det var det 🙂
l'm back
Ska nog testa göra sån isglass tror jag men är väl lite bekväm så det får bli köpt iste tror jag 🙂
Ser gott ut.
Tack för bilderna! Nu fick jag lite ny inspiration🙂
#41
Varför vattenskål? Antagligen en dum fråga men har ögnat på vattnet och tycker mig inte det ser färgat ut. Förstår att det ligger i blöt antagligen. Blev nyfiken nu 🙂
#42 Det är en tekopp med te i, eftersom koppen är brun syns inte färgen på teet (det är väldigt ljust)
l'm back
#43
Aha, var det så enkelt ☺️
😃
#45
Här nere har vi öron på våra koppar så därför blev jag lite ställd 🙂
#46 Det är inte Norrländskt utan österländskt. I tex Kina, Japan, Korea osv har man inte öron på sina koppar utan det är något vi i väst hittat på (och Kineserna började sätta på sitt porslin för att sälja bättre).
Dom är generellt sett också mindre än västerländska koppar, tex den bruna rymmer 30ml full även om dom ofta är lite större men inte lika stora som här i väst
(på bilden, en Koreansk kopp, dock ganska stor, ca 1½ dl)
l'm back
#47
Tur det är öron på våra koppar, för när jag väl dricker te, så skall det vara rykande varmt. Men jag har pratat med folk från mellanönstern och där är kaffekopparna små så jag har förstått att många dricker mer för smakens skull samt sällskapets skull än mängden vätska. Vi pratade aldrig om te även fast jag vet det dricks rätt så mkt där nere. Allt är ju relativt hur man vill njuta 🙂
#48 Även tex Pu-erh ska drickas rykande hett även om många teer inte ska det (för då smakar det så mycket bättre) men det finns knep hur man kan hålla koppar utan öra för att inte bränna sig
l'm back
#49
Svetshanske funkar säkerligen 🙂
Intressanta tesorter.
#53 Visst är det 🙂
Just denna gjorde jag så att smaken passar med bilden. Denna oolong är supergod ihop med bär, torkad frukt eller liknande 😃
l'm back
Jag måste prova någon gång det.
Fina bilder! Ser alltid så gott ut när någon "som kan" te, gör det 🙂
Var på en teprovning för några år sedan, och det var riktigt intressant.
Tjusigt presenterade bilder på te, och måste säga att det ser gott ut 🙂
#57 Tack 🙂
l'm back
Fast, jag dricker kaffe exakt just nu ☺️
Har slut på te ☝️
#59 Det passar bättre än du tror, just det senaste teet har toner av kaffe i sig 😉
l'm back
😃👍
Matchalatte
l'm back
Jag som exakt nyss intog en kopp kaffe ☺️
Matcha latte med utsikt
l'm back
#67 Vackert. 👍
¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ
Tjusigt.
Både drickbart och foto i en och samma bild 🙂
#67 Fint.